Confiture d'abricot à la menthe.
Hello everybody, I hope you are having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, confiture d'abricot à la menthe. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Confiture d'abricot à la menthe is one of the most favored of current trending meals in the world. It's easy, it's quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions every day. Confiture d'abricot à la menthe is something that I've loved my entire life. They are nice and they look fantastic.
To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook confiture d'abricot à la menthe using 4 ingredients and 2 steps. Here is how you can achieve that.
The ingredients needed to make Confiture d'abricot à la menthe:
- Make ready 1.5 kg of d'abricots dénoyautés.
- Make ready 1/2 of jus de citron.
- Prepare 1.3 kg of sucre gélifiant spécial confiture (1.5kg si vous prenez du sucre normal).
- Make ready of quelques branches de menthe fraîche, si vous voulez de la simple confiture d'abricots, ne mettez pas de menthe.
Steps to make Confiture d'abricot à la menthe:
- Stérilisez les pots et couvercles en les plongeant dans de l'eau bouillante. Laissez-les sécher à l'envers sur un torchon. La veille au soir, laissez macérer les abricots dénoyautés dans un grand saladier avec le sucre et les feuilles de menthe, si vous en mettez..
- Le lendemain, versez tout dans une grande casserole et laissez cuire à feu vif. Remuez sans cesse avec la cuillère en bois. Le temps de cuisson est important. Comptez 10 minutes avec du sucre gélifiant, 15 minutes avec du sucre normal. Ôtez les feuilles de menthe. Mixez la confiture si vous ne voulez pas de morceaux, versez dans les pots, fermez et retournez-les 1 minute. Vous trouverez d'autres recettes sur mon blog: https://mapetitecuisinefamiliale.wordpress.com.
So that's going to wrap this up with this exceptional food confiture d'abricot à la menthe recipe. Thanks so much for reading. I'm confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!