Confitures d'abricot.
Hey everyone, I hope you're having an amazing day today. Today, we're going to prepare a special dish, confitures d'abricot. It is one of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Confitures d'abricot is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is easy, it's fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They're nice and they look fantastic. Confitures d'abricot is something which I have loved my entire life.
To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook confitures d'abricot using 6 ingredients and 8 steps. Here is how you cook it.
The ingredients needed to make Confitures d'abricot:
- Get 1 kg of d'abricot bio ou modéré ou sans traitement chimique.
- Make ready 500 g of sucre blond bio.
- Prepare 1 of sachet d'agar agar.
- Get 20 cl of jus de pommes bio.
- Take 10 cl of jus de citron vert bio.
- Make ready 1 gousse of vanille.
Instructions to make Confitures d'abricot:
- Lavez les abricots, les couper en 2 et enlever le noyau..
- Les mettre dans un saladier, y ajouter le sucre, le jus de citron et jus de pomme et la chair de la gousse de vanille..
- Laisser macérer au frigo 24h..
- Lavez, cycle 70°C, vos pots et couvercles à confiture. Puis retournez les sur un torchons pour les laissez s'egoutter jusqu'au lendemain..
- Le lendemain : Transvaser le tout dans une cocotte ou grande casserole et faire cuire 30 min à ébullition puis 1h à feu doux..
- Mixer puis ajouter l'agar agar. Remuer encore 2 minutes..
- Verser dans vos pots stérilisés. Les fermer et les renverser. Laisser les comme ceci pendant une nuit..
- Le lendemain, retournez les et rangez les ou offrez en quelques pots à vos amis..
So that is going to wrap this up with this exceptional food confitures d'abricot recipe. Thank you very much for your time. I'm sure that you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!