Gelée de pissenlits.
Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, gelée de pissenlits. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Gelée de pissenlits is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is appreciated by millions daily. It's easy, it is quick, it tastes yummy. They're nice and they look wonderful. Gelée de pissenlits is something which I have loved my whole life.
To get started with this particular recipe, we must prepare a few components. You can cook gelée de pissenlits using 6 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.
The ingredients needed to make Gelée de pissenlits:
- Make ready 1 of saladier de fleurs de pissenlits.
- Take 1 of pomelo.
- Make ready 1 of citron.
- Prepare 2 of sachets de pectine.
- Get 800 g of sucre en poudre.
- Get 1 l of d'eau.
Instructions to make Gelée de pissenlits:
- Ramassez un grand saladier de fleurs de pissenlits. Ôtez toutes les parties vertes de la fleur qui donneraient un goût amer à votre gelée, et regroupez les parties jaunes dans un saladier..
- Mettez les pissenlits dans un fait tout, ajoutez 1 l d'eau et portez à ébullition. Laissez cuire 40 minutes. Laissez refroidir..
- Égouttez, filtrez et récupérez le jus obtenu, pesez-le et pesez le même poids en sucre. Prélevez un peu du sucre, mélangez avec la pectine. Ajoutez le mélange dans la casserole. Ajoutez le jus du pomelo et du citron..
- Portez à ébullition, laissez cuire environ 30 à 40 minutes. Versez bouillant dans les pots, fermez hermétiquement et retournez les pots jusqu'à complet refroidissement. La gelée ne sera prise qu'après 24 à 48h..
So that is going to wrap this up for this exceptional food gelée de pissenlits recipe. Thank you very much for reading. I am sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!