Recipe of Speedy Aspics de pommes au citron

Aspics de pommes au citron.

Aspics de pommes au citron

it is Louise, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, aspics de pommes au citron. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Aspics de pommes au citron is one of the most well liked of current trending foods in the world. It's enjoyed by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes yummy. They are nice and they look fantastic. Aspics de pommes au citron is something that I have loved my entire life.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook aspics de pommes au citron using 10 ingredients and 3 steps. Here is how you cook it.

The ingredients needed to make Aspics de pommes au citron:

  1. Take 3 of belles pommes.
  2. Make ready of Pour l'eau de pochage :.
  3. Prepare 1 L of d'eau.
  4. Prepare 100 g of sucre en poudre.
  5. Get 100 g of beurre.
  6. Get of Pour la gelée au citron :.
  7. Get 40 g of jus de citron.
  8. Prepare 100 g of sucre en poudre.
  9. Prepare 30 g of d'eau.
  10. Prepare 6 of feuilles de gélatine.

Steps to make Aspics de pommes au citron:

  1. Dans un faitout ou une grande casserole verser l'eau, le sucre et le beurre puis porter à ébullition. Vider et éplucher les pommes puis couper les en quartiers. Mettre ces quartiers de pommes dans l'eau de pochage bouillante. Cuire jusqu'à ce que les quartiers de pommes soit bien imbibés. Faire refroidir les quartiers de pommes sur plaque recouverte de papier sulfurisé..
  2. Préparer la gelée au citron : détendre les feuilles de gélatine dans de l'eau froide. Verser dans une casserole le jus de citron, le sucre et l'eau puis porter à ébullition et cuire jusqu'à ce que le sirop atteint les 105-107°C. Puis incorporer hors du feu les feuilles de gélatine ramollit. Dans un moule à demi-sphère placer les quartiers de pommes (ne pas trop en mettre comme sur la photo car sinon la gelée va mal se répartir) puis verser la gelée au citron. Réserver au frais au moins 1h..
  3. Démouler délicatement et servir. Déguster :=).

So that is going to wrap this up with this special food aspics de pommes au citron recipe. Thanks so much for your time. I am confident that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

Post a Comment

Previous Post Next Post