Ma Pissaladière.
Hey everyone, The first thing which you have to master is what the different terminology you will find in recipes actually means. There are many fresh and sometimes foreign sounding terms that you will find in recipes that are common. These terms may mean the gap in recipe success or failure. You should find a way to locate a good section in virtually any inclusive cookbook that explains the different definitions for unfamiliar speech. If you aren't absolutely sure what's meant by"folding into the eggs" it is in your interests to look it up. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, ma pissaladière. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Ma Pissaladière is one of the most popular of current trending foods in the world. It is simple, it is fast, it tastes delicious. It is appreciated by millions every day. Ma Pissaladière is something which I have loved my whole life. They are nice and they look wonderful.
To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have ma pissaladière using 13 ingredients and 14 steps. Here is how you cook it.
The ingredients needed to make Ma Pissaladière:
- Get of Pour la pâte à pizza :.
- Make ready 500 gr of farine.
- Make ready 10 gr of levure boulangère.
- Take 60 gr of d’huile d’olive.
- Take 300 gr of d’eau chaude.
- Take of Pour la garniture :.
- Take 2 kg of d’oignons doux des Cévennes et à défaut d’oignons blancs.
- Get 400 gr of filets d’anchois à l’huile d’olive.
- Make ready 3 gousses of d’ail écrasées et égermées.
- Prepare 1 cuillère à café of thym.
- Take 80 gr of d’huile d’olive des anchois.
- Take 1 of pincée de piment d’Espelette.
- Take of Olives niçoises pour la décoration.
Instructions to make Ma Pissaladière:
- Pour la pâte à pizza :.
- Dans un saladier mélanger la farine, la levure, l'huile d'olive et l'eau..
- Pétrir jusqu'à l'obtention d'un paton souple.
- Étaler la pâte sur une plaque en formant un rectangle d'environ 25 x 35 cms.
- Laisser reposer et gonfler, la pissaladière étant une pizza à pâte levée, donc épaisse et moelleuse. 1 petite heure devrait suffire..
- Pour la garniture :.
- Eplucher et émincer grossièrement les oignons.
- Mettre l'huile d'olive des anchois dans une casserole, ajouter, l'ail pressé, les anchois, le thym et le piment d'Espelette..
- Laisser cuire à feu doux pendant 30 à 40 mns, les anchois vont fondre et se mélanger aux oignons. et l'eau des oignons doit s'évaporer..
- Rectifier l'assaisonnement au besoin, en général pas la peine de mettre du sel, les anchois salant suffisamment la préparation..
- Une fois cuit, laisser refroidir..
- Etaler votre préparation sur toute la surface de la pâte à pizza, décorer avec les olives. Enfourner dans le four préchauffé à 210° pendant 20 à 25 mns selon votre four..
- La pissaladière se mange chaude, froide ou tiède.....
- Régalez vous !!.
So that's going to wrap it up with this exceptional food ma pissaladière recipe. Thank you very much for reading. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!