Gelée de Groseilles.
Hey everyone, I hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, gelée de groseilles. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit unique. This will be really delicious.
Gelée de Groseilles is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It is enjoyed by millions every day. It's simple, it is quick, it tastes yummy. They're fine and they look wonderful. Gelée de Groseilles is something that I have loved my whole life.
To begin with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have gelée de groseilles using 3 ingredients and 6 steps. Here is how you cook it.
The ingredients needed to make Gelée de Groseilles:
- Take 1,3 kg of groseilles (pour obtenir 1 litre de jus de groseille).
- Make ready 1 kg of sucre gélifiant.
- Take 1 of citron.
Steps to make Gelée de Groseilles:
- Laver les fruits rouges et les égrapper. Récupérer le jus du citron..
- Faire cuire 10 minutes les grains avec un peu d'eau et le jus du citron jusqu'à ce qu'ils éclatent..
- Passer le tout au moulin à légumes ou au presse-purée, puis dans une étamine (torchon fin) afin de récupérer le maximum de jus, peser 1kg..
- Verser le jus de groseille et le sucre dans la bassine à confiture (si possible en cuivre). Mélanger et porter à ébullition. A partir de ce moment, compter le temps de cuisson : 7 minutes....
- Maintenir un feu vif et remuer souvent votre gelée de fruits. Vérifier la cuisson en versant quelques gouttes sur une assiette froide puis pencher l'assiette. La confiture doit couler doucement..
- Écumer si besoin et procéder sans attendre à la mise en pots de votre confiture de groseilles. Les fermer et les retourner 1 min, puis les remettre à l'endroit pour les laisser refroidir..
So that is going to wrap it up with this exceptional food gelée de groseilles recipe. Thank you very much for reading. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!