Confiture de Gratte-cul (Cynorrhodon).
Hello everybody, The first thing that you need to understand is the different terminology you'll discover in recipes actually means. There are lots of new and sometimes foreign sounding terms you may find in recipes that are common. These terms can mean that the difference in recipe success or failure. You need to be able to obtain a fantastic section in any inclusive cookbook which explains different definitions for unfamiliar terminology. If you aren't absolutely sure what's meant with"folding into the eggs" it is in your best interests to check it up. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, confiture de gratte-cul (cynorrhodon). It is one of my favorites food recipes. This time, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.
Confiture de Gratte-cul (Cynorrhodon) is one of the most popular of current trending foods in the world. It's simple, it's fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. They are fine and they look fantastic. Confiture de Gratte-cul (Cynorrhodon) is something which I have loved my whole life.
To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can cook confiture de gratte-cul (cynorrhodon) using 4 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve that.
The ingredients needed to make Confiture de Gratte-cul (Cynorrhodon):
- Get 1 of saladier de Cynorrhodon (gratte-cul).
- Get 70 of % du poids de la pulpe recueillie en sucre en poudre.
- Prepare of le jus d'un citron.
- Take 1 gousse of vanille.
Instructions to make Confiture de Gratte-cul (Cynorrhodon):
- Une fois rentrée à la maison avec les baies, je sépare les fruits des tiges à l'aide de mon sécateur, et je lave ensuite ma récolte pour enlever les poussières et débris qui se sont collés sur la peau des baies..
- Disposez ensuite les fruits dans un fait tout et recouvrez d'eau. Portez à ébullition, puis laissez bouillir à petit feu pendant environ 35 à 40 minutes jusqu'à ce que les fruits soient tendres. Versez ensuite le contenu de la casserole dans une passoire. Récupérez le jus d'un côté, et les fruits et un à un, enlevez l'extrémité noire, puis les graines de chaque baie en pressant doucement avec le dos d'une lame de couteau..
- Mixez ensuite la chair récupérée avec un peu de jus de cuisson, pour obtenir une purée lisse. Passez ensuite cette chair au tamis à gelée pour enlever les graines qui auraient pu se glisser dans le tas, et les derniers poils urticants..
- Pesez la chair récupérée, et ajoutez 70% de ce poids en sucre en poudre. Versez le jus de citron. Mettez le tout dans la bassine à confiture avec la gousse de vanille grattée. Faites cuire 12 à 15 minutes à partir du bouillon..
- Versez ensuite la confiture bouillante dans vos pots : je vous conseille de vous aider d'un entonnoir, ça évite de faire des coulures sur le pot, et d'avoir ensuite un couvercle qui colle... Evidemment, vos pots auront été nettoyés soigneusement et séchés auparavant. Remplissez les pots au maximum. Fermez hermétiquement vos pots.
So that is going to wrap it up for this exceptional food confiture de gratte-cul (cynorrhodon) recipe. Thank you very much for reading. I'm confident that you will make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!