Confiture de Fraises.
Hey everyone, The first thing that you need to understand is what the different terminology you'll discover in recipes actually means. There are many brand new and sometimes foreign sounding terms you will find in common recipes. These terms may mean the difference in recipe success or failure. You should find a way to discover a fantastic section in any inclusive cookbook that explains the different definitions for unfamiliar speech. If you're not absolutely sure what is meant with"folding at the eggs" it really is in your best interests to look this up. Today, we're going to prepare a distinctive dish, confiture de fraises. One of my favorites food recipes. For mine, I am going to make it a bit tasty. This will be really delicious.
Confiture de Fraises is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is simple, it's quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They're fine and they look wonderful. Confiture de Fraises is something which I have loved my whole life.
To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook confiture de fraises using 4 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.
The ingredients needed to make Confiture de Fraises:
- Prepare 1 kg of fraises.
- Take 800 g of sucre en poudre (j'ai pris du sucre de canne blond).
- Make ready 1 of citron non traité.
- Prepare 1 gousse of vanille.
Instructions to make Confiture de Fraises:
- Préparation: 20 minutes Cuisson : 10 minutes & 20 minutes Pour environ 1 kg de confiture.
- Réalisation :.
- Rincez les fraises, et essuyez-les dans du papier absorbant. Coupez les grosses fraises en deux, laissez les autres entières. Déposez les fraises dans une cocotte en fonte. Pressez le citron dans une passoire au-dessus des fruits. Recueillez les pépins, enfermez-les dans un nouet de gaze, réservez. Ajoutez le sucre et la gousse de vanille ouverte en deux. Mettez à feux doux en remuant jusqu'à ce que le sucre fonde. Écartez du feu. Écraser le tout avec le dos d’une cuillère..
- Remettez sur le feu donnez un bref bouillon. Versez aussitôt dans un saladier ou une terrine. Couvrez d'un film alimentaire. Laissez reposer une nuit. Le lendemain versez la préparation dans la bassine. Enfouissez le nouet de pépins. Faites cuire sans cesser de remuer et en écumant souvent. Au bout de 20 minutes, vérifiez la nappe. Retirez le nouet de gaze. Avec une petite louche, verser la confiture bouillante dans les bocaux préalablement lavés et rincés à l'eau bouillante..
- Les fermer à chaud en vissant les couvercles, retourner les bocaux à l'envers pour faire le vide d'air. Laisser refroidir. Nettoyez les pots avec un chiffon humide pour enlever les salissures faites..
- Vous pouvez utiliser du sucre cristallisé..
So that's going to wrap it up with this special food confiture de fraises recipe. Thank you very much for your time. I am sure you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!